Basisschool Op Weg
Vakanties Bieb Op School
Kalender
<
Juni
>
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

Opvang georganiseerde door de KION (VSO en NSO)

Buitenschoolse opvang Op Weg
Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng uw zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat u kunt werken of studeren. Wij zijn er voor u én we zijn in de buurt. Wij zorgen voor opvang die past bij uw wensen, ook als deze anders-dan-anders zijn.
Samen komen we tot verrassende oplossingen.
 
Buitenschoolse opvang (BSO)
Buitenschoolse opvang is voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en kent verschillende onderdelen: voorschoolse opvang, naschoolse opvang en vakantieopvang. De kinderen kunnen er vijf dagen per week, 52 weken per jaar, voor en na school terecht, ook tijdens vakanties en op studiedagen van de basisschool.
 
Voorschoolse opvang (VSO)
De voorschoolse opvang is de opvang in schoolweken van 7.30 uur tot 8.45 uur. Pedagogische medewerkers vangen de kinderen op in de ruimte van de bso op de eerste verdieping van het kindercentrum. Hier kunnen de kinderen in alle rust nog even spelen en kletsen. De pedagogische medewerker brengt de kinderen van groep 1 en 2 naar hun klas gebracht.
 
Naschoolse opvang (NSO)
Naschoolse opvang is in schoolweken van 15.15 tot 18.00 uur. De oudere kinderen komen zelfstandig naar de groepsruimte van de bso. De leerkracht brengt de kinderen van groep 1 en 2 naar de hal waar de pedagogische medewerker hen ophaalt. Een deel van het schoolgebouw is speciaal ingericht voor kindercentrum Op Weg,  waar de bso deel van uitmaakt. We hebben een aangrenzende buitenspeelplaats, we maken gebruik van de  speelplaats van school en van de gymzaal. Wij gaan ook regelmatig naar de Speulplek en bieden, na toestemming van ouders, kinderen de gelegenheid om hier zelfstandig te spelen. De kinderen eten na school eerst fruit, drinken iets en iedereen kan zijn/haar verhaal kwijt. Daarna kunnen kinderen kiezen voor een gezamenlijke activiteit of vrij spel.
 
Vakantieopvang
In vakanties zijn de kinderen hele dagen, van 7.30 tot 18.00 uur, bij de bso. Dit betekent dat kinderen, op de dag dat ze normaal naar de bso gaan, in schoolvakanties de hele dag bij ons zijn. Afhankelijk van het aantal kinderen bekijken we of we de groepen samenvoegen en gezamenlijk in de groepsruimte op de eerste verdieping zijn. We bieden een speciaal vakantieprogramma met activiteiten naar aanleiding van een thema, een tocht naar de Bisonbaai of een uitstapje naar een speeltuin. De lunch is bij de prijs inbegrepen.                      
 
 
Overeenkomsten en informatie
We hebben mogelijkheden voor een 52, 48, 40, 12 of 8 weken overeenkomst die u afsluit met KION. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Klantrelaties. Bereikbaar via:
Mail:                                                   klantrelaties@kion.nl
WhatsApp:                                         06 23 25 43 85
Telefoonnummer:                              024 382 26 55
Voor algemene- en locatie-informatie:          www.kion.nl / www.kion.nl/locatie/bso_op-weg
 
Wat te doen bij ziekte?
Als uw kind ziek is of tijdens schooltijd ziek wordt, vragen wij u uw kind zelf af te melden bij de bso.
Ziekmeldingen bso via telefoonnummer:      06-33 63 59 01
Mocht u geen gehoor krijgen, spreek dan een bericht in op de voicemail.